Harry'den Buckingham Sarayı'na yarım saatlik ziyaret: Ailesini görmeden evine döndü

"Bu kadar çabuk mu?"

Harry, Kraliyet sırlarını ifşa ettiği bir kitap yazmanın yanı sıra eşi Meghan'la birlikte Netflix belgesinde yer almıştı (Reuters)

Kral III. Charles'ın taç giyme töreni sona erdi ancak yankıları dinmiyor. Kraliyet Ailesi'yle ilgili kaleme aldığı kitap Spare'den (Yedek) sonra, babası ve kardeşiyle arası iyice bozulan Harry'nin tören için Londra'da bulunduğu süre içerisinde ailesinden kimseyle konuşurken görülmemesi dikkat çekmişti. 

Şimdiyse Prens Harry'nin, taç giyme töreninden hemen sonra ve Meghan'la çocuklarıyla birlikte olmak için Kaliforniya'ya uçmadan önce kraliyet konutunda 30 dakika geçirdiği iddia edildi. 

Telegraph'ın haberine göre Harry, iki saat süren törenin ardından "lojistik nedenlerden dolayı" halkın gözünden uzak bir an geçirmek için Buckingham Sarayı'na gitti ve hiçbir aile üyesiyle konuşmadı. Prens Harry, resmi taç giyme töreni portreleri için Kraliyet Ailesi'ne katılmadı ve pazar günü düzenlenen taç giyme töreni konserinde de yer almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynaklar, Dük'ün bir an önce Amerika'daki eşi ve çocuklarının yanına dönmek istemesi ve Kraliyet ailesinin geçit töreniyle meşgul olması gibi nedenlerle temasın kesildiğini vurguladı. Harry, kısa bir süre sonra Heathrow'da görüldü ve Los Angeles'a giden 15.45 uçağını yakaladı.

Prens Harry'nin geçen yıl eylülden Kraliçe'nin cenaze töreninden bu yana Saray'a ilk kez geldiği biliniyor. Harry, bu yılın başlarında bazı davalara katılmak üzere Britanya'daydı ancak Kral Charles ya da Prens William'ı görmediği aktarılıyor.

harry.jpeg
Prenses Eugenie ve 37 yaşındaki Jack Brooksbank, 12 Ekim 2018'de görkemli bir törenle evlenmişti (AP)


Harry, babası ve üvey annesinin Westminster Abbey'deki taç giyme töreninde üçüncü sırada, kardeşi Prens William'ın iki sıra arkasında oturmuştu. 

Taç giyme töreni sırasında Harry, kuzenleri Prenses Beatrice, Prenses Eugenie ve eşleriyle sohbet ederken görülmüş ve onlara "dörde çeyrek kala" eve uçacağını söylemişti. Jack Brooksbank, Harry'ye şu cevabı vermişti:

Bu kadar çabuk mu?

Kraliyet Ailesi'nin öğle yemeği sırasında Kral III. Charles kadehini, gösterinin yıldızları arasında yer alan üç torunu Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'e kaldırdı. Ancak Kral, "orada olmayanlara" da kadeh kaldırmayı ihmal etmedi ve diğer torunu Archie'ye "her nerede olursa olsun" çok mutlu yıllar diledi.

Dük'ün taç giyme törenine katılma kararının, her iki oğlunu da törende görmeyi uman Kral Charles'ı memnun ettiği söyleniyor.


Independent Türkçe, Telegraph, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU