2157 kişinin katıldığı ankette Süper Lig'in şampiyonluk favorisi Fenerbahçe oldu

NG Araştıma şirketi Süper Lig'de 2019-20 sezonuyla ilgili yaptığı ankette şampiyonluğun favorisi yüzde 30'la Fenerbahçe oldu. Son iki yılın şampiyonu Galatasaray yüzde 29 oy alırken lider Sivasspor'un şampiyonluk şansı yüzde 11'de kaldı

Fotoğraf: AA

Türkiye'de 2019-2020 futbol sezonuyla ilgili futbolseverlerin ne düşündüğünü görmek amacıyla NG Araştırma şirketi bir kamuoyu araştırması yaptı. 

Araştırma 9-18 Ocak 2020 tarihleri arasında, 15 yaş üzeri, Türkiye genelinde 2157 kişinin katılımı ile www.benderimki.com online kamuoyu araştırması platformunda gerçekleştirildi. 

Araştırmanın yapıldığı tarih itibariyle puan durumunda liderlik koltuğunda Sivasspor otururken, en yakın takipçileri Başakşehir ve Trabzonspor oldu. Oynadıkları futbol ve sıralamadaki yerleriyle bu 3 takım, anket katılımcılarına göre rakiplerine kıyasla şampiyonlukta daha az iddialı. 

Lider Sivasspor’un şampiyon olacağını düşünenlerin oranı yüzde 11 iken, Trabzonspor ve Başakşehir yüzde 5’lik dereceleri ile sürpriz şampiyonluk adayları olarak göze çarpıyor. 

Rakiplerine oranla daha yüksek bütçeleri olan "Üç Büyükler"in ilk 3 sırada yer bulamaması, taraftarlarını karamsarlığa itmemiş görünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 30’u Fenerbahçe’nin, yüzde 29’u Galatasaray’ın, yüzde 13’ü ise Beşiktaş’ın şampiyon olacağını düşünüyor. 

 

Kayserispor- AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Küme düşmeye en yakın aday Kayserispor

İlk 17 haftanın sonunda sürpriz şampiyonluk adaylarının yanı sıra bekleneni veremeyen takımlar da oldu. 

Ankete katılan her 10 kişiden 4’ü Kayserispor’un küme düşmeye en yakın aday olduğunu düşünüyor. Kayserispor 17 haftada 4 teknik direktör değişikliğine gitmesine rağmen son sırada kalmaktan kurtulamadı. Ankaragücü, küme düşmesi en çok beklenen 2. takım olurken, 3. sırada ise Antalyaspor yer aldı.

Taraftar şike hakkında ne düşünüyor?
 
Şike süreci 3 Temmuz 2011 tarihinde başladı ve günümüzde bile gündemdeki yerini koruyor. 

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 8’i Türk futbolunun şikeden temizlenmediğini düşünüyor. Şikenin tamamen ortadan kalktığını düşünenlerin oranı ise her 20 kişiden yalnızca 1’i. 

 

Cüneyt Çakır- AA.jpg
Cüneyt Çakır / Fotoğraf: AA

 

Hakemler sınıfta kaldı

Ankete göre taraftarlar, Süper Lig hakemlerinin ilk yarıdaki performanslarından memnun değil. 

Katılımcıların her 10 kişisinden 5’i hakemleri beğenmezken, 2’si hakem performanslarından memnun olduğunu belirtti. 

 

VAR HaKEM.jpg
Fotoğraf: AA

 

Her yerde VAR Türkiye’de yok 

Türkiye'de geçen sezondan itibaren uygulanmaya başlanan VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulaması ise katılımcıları ikiye bölmüş durumda. 

Uygulama kullanılmaya başlandıktan sonra hakem hatalarının sayısının azaldığı görülüyor. Fakat uygulamanın maç içindeki heyacanı öldürdüğünü düşünenler de az değil. 

Katılımcılardan her 10 kişiden 5’i uygulamadan memnun olduğunu belirtirken, 3’ü ise memnun olmadığını belirtti. 

Taraftarın en keyifle izlediği lig hangisi? 

Futbol severlerin izlemekten en çok keyif aldığı ligler arasında İngiltere Premier Lig ilk sırayı aldı. İspanya La Liga'nın 2. sırada geldiği listede Türkiye Süper Ligi 3. sırada yer alıyor. 

Ankete göre her 3 kişiden 1’i Süper Lig'deki futbolun kalitesini beğenirken, her 3 kişiden 1’i oynanan futbolu yeterli görmediğini belirtti. Geriye kalan katılımcılar ortalama bir seyir zevki olduğu görüşünde.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU